Milas Zeytincisi

İstekleriniz İçin Lütfen Ulaşınız.

Muğla Zeytinin Ana Vatanı
 
Zeytincilik, dolayısıyla zeytin yağcılık çok ilginç bir uğraştır.Eskiler, “paçasına bir kez zeytinyağı bulaşan, bir daha ondan sıyrılamaz” derler. Geçimlerini sağlamak için zeytincilikle uğraşan kişilerin para kazanamadıkları dönemlerde bile ondan kopamamaları, ailesi bir zamanlar bu işle uğraşmış olanların, yani paçasına yağ bulaşanların sektöre bir şekilde dönüp sıkılmak üzere henüz kırılmış taze zeytinlerden gelen o yeşil çimen, çağla badem, kekik dolu, hayat kokusunu içlerine çekmek için yanıp tutuşmaları hep bu yüzdendir.
 
Tüm şifa veren özelliklerinin yanında, son yıllarda yapılan bilimsel araştırmalar, sızma zeytinyağının; bebeklikte, beyin ve sinir sitemi gelişimini desteklerken, yaşlılıkta da yaşlanmanın beyin fonksiyonları üzerindeki etkilerini geciktirerek “demans” ve “alzheimer” hastalıklarını önlemeye yardımcı olduğunu göstermiştir. Beynimiz; “serotonin” ve “dopamin” gibi mutluluk verici hormonların yeterli miktarlarını alamadığında kişide, duygu durum bozukluğu ve depresyon hali ortaya çıkabilmektedir. Sızma zeytinyağının hormon dengeleyici ve anti-enfalamatuar etkisi ise bu durumu konTrol altına almakta, dolayısıyla insana mutluluk vermektedir.
 
Sanırım; zeytin ağacının tüm kadim kaynaklarda ölümsüzlük ile özdeşleştirilmesi ve zeytinyağının insanı mutluluk ve şifaya ulaştıracağı düşüncesi, daha üretim aşamasında insan beyninde tanımlanmakta, sonrasında zeytinyağı tüketilip, sağlık ve mutluluk ile ilgili beklentiler karşılandığında da bu öğreti genetik olarak gelecek nesillere aktarılmaktadır. Yazımın başında belirttiğim zeytin ve zeytinyağı ile uğraşan kişilerin ve onların nesillerinin sektörden kopmamalarının, hatta zeytinle olumlu ve olumsuz her durumda mutlu olmalarının tek açıklaması bu olabilir.
 
“Uğur Özen Bilge Ağaç Dergisi Eylül 2019”

Üretim ve satış yerimiz

Karacahisar Köyü/Milas/Muğla

iletişim bilgilerimiz

0541 227 46 41
medcezirefe48@gmail.com

Çalışma saatlerimiz

Pazartesi- Cuma:
17:00 – 23:00
Cumartesi, Pazar:
09:00 – 17:00

Milas Zeytincisi

Mesaj Gönder